Международен младежки обмен

За трети пореден път CRED Team Trips съвместно със СНЦ „Свят без граници“ и Международен младежки център осъществяват младежки обмен на територията на град Стара Загора.
Участниците бяха 17 младежи от гр. Лондон, Великобритания, на възраст 16 – 23 години.
По време на обмена се реализираха:
- доброволчески инициативи (облагородяване на открити пространства в района на образователни и социални институции – боядисване на катерушки и окопаване на цветни градинки в дворовете на ДГ 24, ЦНСТ-та в кв. Кольо Ганчев, кв. Три чучура Север и кв. АПК. Работа с деца и младежи в посочените институции чрез използване на НФО методи.
- обмен на добри практики. Провеждане на събития съвместно с младежи от България /активно включени младежи в дейностите на центъра – представяне на образователните системи в България и Великобритания, предизвикателства и иновации. 
В сградата на Международен младежки център се проведе традиционната „Междукултурна вечер“, на която ще бъдат представени традиционни ястия и напитки от двете държави. В неформална обстановка всеки от участниците ще има възможност да научи повече за историята, бита и културата на другата страна.

https://www.facebook.com/InternationalYouthCenterStaraZagora/photos/?tab=album&album_id=1199366366753661